Carnosine – antioxidant tegen veroudering en betere spieren

L-Carnosine is een voedingssupplement dat vooral het stofje carnosine bevat. Carnosine is een belangrijke stof die het lichaam op veel verschillende manieren helpt. Als eerste is carnosine een belangrijke antioxidant die het lichaam beschermt tegen gevaarlijke processen, verder helpt het ook de veroudering tegen te gaan en als laatste zorgt het stofje ook voor betere prestaties van de spieren.

Carnosine tegen veroudering

Carnosine helpt goed tegen de veroudering van het lichaam. Dit komt doordat deze stof ervoor zorgt dat het verouderingsproces minder snel verloopt. Dit doet de stof door ervoor te zorgen dat eiwitten en weefsels in het lichaam minder snel verouderen. Ook zorgt het ervoor dat het oxidatie proces minder snel verloopt. Het oxidatie proces zorgt voor de veroudering en beschadiging van weefsels. Het stofje carnosine voorkomt dit, hiermee is dit stofje dus ook een antioxidant te noemen.

Carnosine tegen gevaarlijke stoffen

Uit onderzoek is het ook gebleken dat de stof ervoor zorgt dat slechte stoffen, zoals zware metalen, sneller uit het lichaam worden gevoerd. Dit komt doordat deze slechte stoffen meegevoerd worden met carnosine. Hierdoor gaan ze dus ook sneller uit het lichaam. Wat een goede zaak is, omdat het lichaam hierdoor gezonder blijft.

Het stofje en spieren

Het stofje zorgt ook voor betere spieren. Dit komt doordat carnosine de opname van calcium door de spieren vergroot. Calcium is een belangrijke stof bij de spieren, omdat deze stof ervoor zorgt dat calcium beter wordt opgenomen in de spieren. Calcium zorgt ervoor dat de spieren een betere prestatie leveren en meer kracht kunnen zetten. Indirect zorgt carnosine er dus voor dat de spieren beter werken.
Dit is ook de reden dat veel bodybuilders al lang L-Carnosine innemen. L-Carnosine bevat een vorm van carnosine die speciaal is ontworpen voor bodybuilders en sporters, zodat hun prestaties beter worden en dat ze langer en intensiever door kunnen sporten. Verder zorgt dit er ook voor dat de spiermassa groter wordt, omdat L-Carnosine ervoor zorgt dat eiwitten minder snel worden afgebroken.

carnosine

Voedingssupplement

Carnosine is dus een stofje dat veel goede functies voor het lichaam heeft. Mede hierdoor wordt het stofje ook vaak ingenomen door mensen, om hun lichaam jonger en gezonder te houden. Het stofje is hierom ook te vinden in de verschillende L-Carnosine supplementen. In het kort zorgen deze supplementen er dus voor dat het lichaam gezond blijft, dat het lichaam jong blijft en dat de spieren van het lichaam beter en sneller werken.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.