Artrose – welke supplementen gebruiken?

Artrose is een ziekte aan het kraakbeen van gewrichten. Tijdens deze ziekte verbruikt het lichaam meer kraakbeen dan dat er geproduceerd wordt. Dit zal leiden tot stroeve bewegingen en pijn aan de gewrichten. Kraakbeen zorgt er immers voor dat de gewrichten soepel kunnen bewegen. Mensen met artrose zullen dus moeite hebben met bewegen.

Gevolgen en symptomen van artrose

Mensen met artrose hebben dus moeite met bewegen. Het kraakbeen zorgt immers voor schokdemping en voor soepele bewegingen. Deze mensen zullen veel last kunnen krijgen bij het bewegen van gewrichten. Desbetreffende gewrichten zijn onder andere degene in de handen en de voeten.

Behandeling van artrose

Artrose kan onder andere behandeld worden door therapie, maar ook door medicijnen. Er zijn verschillende medicijnen en supplementen die artrose kunnen behandelen. Deze geneesmiddelen kunnen zowel de pijn bestrijden als de artrose milder maken. Het is echter niet mogelijk om artrose te genezen. Deze behandelingen zijn dus puur om de ziekte milder en minder krachtig te maken.

Er bestaan dus twee soorten middelen die artrose milder kunnen maken. Als eerste zijn er de geneesmiddelen. Deze stoffen worden in veel gevallen door een arts voorgeschreven. Van deze middelen is het wetenschappelijk bewezen dat ze werken dat ze de symptomen van artrose milder maken.

Als tweede zijn er de supplementen. Dit zijn stoffen die niet als geneesmiddel worden gezien, maar wel een positieve invloed kunnen hebben op de ziekte. Supplementen zijn op veel plekken te vinden, omdat ze door iedereen verkocht mogen worden. Dit komt doordat ze niet als geneesmiddelen gezien worden. Supplementen kunnen een positieve invloed hebben op een bepaalde ziekte, omdat de stoffen in een supplement een bepaalde ziekte milder kunnen maken.

Supplementen voor artrose

Voor artrose zijn er een paar bekende supplementen op de markt te vinden. Deze supplementen kunnen de symptomen van artrose milder maken. Door deze supplementen kan er onder andere weer soepeler bewogen worden en gaat het bewegen gepaard met minder pijn.

Als eerste is er het supplement glucosamine. Dit middel is een natuurlijk aminosuiker dat het lichaam aanzet tot het produceren van vloeistof tussen de gewrichten. Dit zorgt ervoor dat er meer schokdemping en minder wrijving ontstaat bij de gewrichten. Het bewegen wordt hierdoor dus veel soepeler en fijner.

Artrose Glucosamine Chondriotine MSM supplement

Als tweede is er het stofje MSM (methylsulfonylmethaan). Dit is een natuurlijk stofje dat in vrijwel elk levend organisme voorkomt. Deze stof zorgt ervoor dat de pijn bij artrose minder sterk wordt. Het is dus een soort van natuurlijk paracetamol, maar dan speciaal voor artrose. Daarnaast is het ook een krachtig middel (afhankelijk van de hoeveelheid ingenomen MSM). Een combinatie van deze twee supplementen zal dus zeker positieve gevolgen hebben op het bewegen en de pijn.

Artrose – MSM supplement van Doctor’s Best

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.