Het Bio HCG dieet

Een afslankkuur dat nu veel populariteit geniet is Bio HCG. Het is een kuur van korte duur met verbluffende resultaten. Daarom zijn er ook zoveel verschillende variaties verkrijgbaar. Meer over weten? Lees dan verder.

 

Oorsprong

Bio HCG is de hormoonvrije variant van de HCG kuur. Deze kuur werd in 1954 ontwikkeld door de Endocrinoloog Albert Theodore William Simeons. Na het observeren van jongens die het syndroom van Fröhlich hadden, besloot hij een kuur te ontwikkelen om hun extreme eetlust aan te pakken. Dit syndroom gaat gepaard met een vertraagde pubertijd en extreem overgewicht. Met de oorspronkelijke HCG kuur verloren deze jongens heel wat gewicht. Dit resultaat werd behaald wanneer de kuur werd gecombineerd met een dieet van 500 kcal. Zo verloren zij ongeveer 0,5 kilogram per week. Tevreden met zijn resultaten publiceerde Simeons kort hierna het boek “Een nieuwe geneeswijze van vetzucht”.

 

De originele Bio HCG kuur werd dagelijks via injecties toegediend. In deze injecties zat er een lage dosis van het hormoon HCG. De kuur duurt ongeveer 24 opeenvolgende dagen. Hiermee wordt je hongergevoel zodanig onderdrukt dat je het HCG-dieet met gemak kan volhouden.

 

Bio HCG een veilig alternatief

Omdat de originele HCG kuur nu illegaal is verklaard zijn er hormoonvrije alternatieven op de markt gebracht. Deze worden Bio HCG kuren genoemd en kunnen de werking van de originele kuur nabootsen. Bio HCG bevat frequenties van HCG en niet het daadwerkelijke hormoon. De hormoonvrije varianten zijn de legale alternatieven voor de HCG kuur. Het Bio HCG dieet, bijvoorbeeld, is helemaal hormoonvrij en makkelijk te verkrijgen.

Met zo een kuur kan je gemiddeld 8 tot 12% van je startgewicht verliezen.

 

Wat zijn de voordelen?

De kuur beïnvloedt niet alleen je eetlust, maar ook de manier waarop je lichaam vet opslaat. Je krijgt minder vetophoping op je buik, billen en dijen. Dit zijn de probleemgebieden van vele vrouwen.

 

Wat dit middeltje ook zo populair maakt is dat het echt je vetweefsel doet verdwijnen. Je verliest geen spiermassa op dit dieet. Toch is het niet raadzaam om Bio HCG te combineren met een zware fitness-schema. Neem het juist rustig aan tijdens de kuur-periode.

 

Wat zijn de nadelen?

Het Bio HCG dieet is heel erg strikt. Je eet slechts 500 kcal per dag. Het is te verwachten dat je een tekort aan enkele belangrijke voedingsstoffen zal ervaren. Deze tekorten kan je via supplementen aanvullen, maar dit is meestal niet voldoende. Laat je huisarts je hierover adviseren.