Chlorella – gezonde superfood

De gezondheidsvoordelen van Chlorella werden voor het eerst erkend in de jaren 40 als een mogelijke bron van voedsel die massaal geproduceerd kon worden om een einde te brengen aan de honger in de wereld. Door zijn hoge concentratie van eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen, doet Chlorella echt eer aan zijn status als een superfood. Er zijn tal van gezondheid voordelen met Chlorella, van het toenemen van je energie en immuun systeem, tot aan het ontgiften van zware metalen uit het lichaam.

 

Wat is Chlorella en waar wordt het verbouwd?

Chlorella is een van de oudste planten op aarde en is een eencellige alg die in het water in de schaduw groeit. De meeste Chlorella wordt in Azië geproduceerd, maar het wordt het meest geconsumeerd in Amerika en Canada voor zijn vermeende voordelen voor de gezondheid. Chlorella bevat een grote hoeveelheid chlorofyl en is een zeer efficiënt gewas vanwege zijn fotosynthetische efficiëntie.

 

Chlorella

 

De twee soorten Chlorella die in het algemeen worden gebruikt in de supplementen zijn Chlorella pyrenoidosa en Chlorella vulgaris. Chlorella komt in of poedervorm of in tabletten voor. Het poeder kan worden gemengd in water of vruchtensap en op een lege maag of met voedsel worden ingenomen.

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Chlorella?

Chlorella bevat ongeveer 45% eiwit, 20% koolhydraten, 20% vet, 10% vitaminen en mineralen, en 5% vezels. Chlorella bevat een hoog gehalte aan essentiële mineralen, aminozuren en vitaminen, waaronder B6 en B12. De gezondheidsvoordelen van Chlorella zijn indrukwekkend en het is aangetoond dat dit superfood de immuunsysteem werking verhoogd, de bloeddruk verlaagd, wondheling in het lichaam versneld en verbeterd, de bloedsomloop reinigt, de spijsvertering verbeterd, zware metalen uit je lichaam haalt, tumorgroei en verspreiding van kanker vertraagt, de schade door straling verminderd en het cholesterolgehalte verlaagt.

  

Hoe kan ik Chlorella gebruiken om mijn lichaam te ontgiften?

Chlorella kan helpen het bloed van giftige stoffen te reinigen, en in het bijzonder te helpen het lichaam te ontgiften van zware metalen zoals kwik, lood en arseen. Bij gebruik voor vergiftiging door zware metalen, is het belangrijk om een ontgiftings regime te volgen in combinatie met een ontgiftend dieet. Begin je reiniging door alle suiker, cafeïne, gluten en simpele koolhydraten uit je dieet te elimineren. Omdat zware metalen candida in de darm voeden, is het belangrijk om zich aan een anti-candida dieet te houden tijdens het reinigen. De hoeveelheid Chlorella die u voor uw ontgiftings dieet moet consumeren kan u beter met uw natuurarts overleggen, zodat u op een verantwoorde manier uw lichaam kan ontgiften, iets wat absoluut de moeite waard is om een energiek en gezonde levensstijl te kunnen blijven volgen.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.