Curcumin supplementen

Curcumine is een gele kleurstof die door middel van extractie uit een geelwortel gehaald kan worden. Geelwortels zijn van nature oranje, en zijn afkomstig van de plant de curcuma longa. Hoewel de stof het meest op een natuurlijke manier wordt verkregen, is het ook mogelijk om het op synthetische wijze te maken. Dit is gedaan, omdat deze stof zeer populair en gewild is. Dit stofje is namelijk niet alleen het hoofdbestanddeel van kerrie, maar is ook een uitstekende antioxidant.

curcumine

curcumine

Produceren van curcumine

Als eerste is het mogelijk om curcumine op natuurlijke wijze te verkregen. Dit wordt gedaan door de geelwortel te laten extraheren in een oplossing. Het curcumine zal op die manier langzaam in de oplossing gaan zitten, waarna het makkelijk verkregen kan worden.
Het is ook mogelijk om het stofje op een kunstmatige wijze te produceren. Dit wordt gedaan door in een fabriek verschillende ingrediënten, zoals acetylaceton en vanilline bij elkaar te brengen. Door deze stoffen op de juiste manier te verwerken, kan er kunstmatig curcumine gemaakt worden. Met deze manier is het dus mogelijk om toch aan de vraag naar curcumine te voldoen, als er weinig geelwortels beschikbaar zijn.

Gebruik van curcumine

Curcumine is een stofje dat vaak wordt gebruikt in voedsel en specerijen. Zo is het stofje het hoofdbestanddeel van de specerij kerrie. Verder wordt dit stofje ook veel gebruikt in de Indiase en Indonesische keuken.

Voordelen van curcumine

Ook op medisch gebied is curcumine een zeer gunstige stof, want de stof is een antioxidant. Dit houdt in dat hij het afweersysteem op peil houdt. Verder zorgt het stofje er ook voor dat ontstekingen worden geremd. De stof kan tevens ook de groei van tumoren remmen.

Curcumine supplementen

Er bestaan supplementen die gebaseerd zijn op curcumine. Deze supplementen, genaamd curcumin supplementen, bevatten de meest gunstige werkingen en voordelen van de stof.
Als eerste zijn curcumin supplementen krachtige supplementen die geconcentreerde stoffen bevatten die het beste uit curcumine naar boven halen. Als tweede zijn curcumin supplementen een uiterst goede toevoeging aan het afweersysteem. De curcumine in de supplementen zijn namelijk prima antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen het lichaam tegen virussen, bacteriën en ziektes.
Als derde zorgen de supplementen ook voor soepele gewrichten, voor een goede bloedcirculatie en voor een goede leverwerking. Met deze supplementen is het dus mogelijk om een verbeterde weerstand te krijgen, een goede bloedcirculatie te krijgen, een betere leverwerking te krijgen en soepeler kunnen bewegen door de soepele gewrichten.

Lees over curcumine op Wikipedia

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.

Sex Studiopress Genesis Theme