Doe deze 5 simpele dingen en wordt 50% gezonder

Gezonder wordenDagelijkse dieetgewoontes kunnen er voor zorgen dat je je onnodig lusteloos en vermoeid voelt. Je zit niet lekker in je vel. Lusteloosheid en vermoeidheid, dat zijn slechts twee vervelende mentale klachten met uiteenlopende oorzaken.

Uiteraard heeft je dieet ook een ingrijpende invloed op je fysieke gesteldheid. Na verloop van tijd kunnen klachten een chronisch karakter aannemen. Door de hectiek van het dagelijks leven leren veel mensen er vervolgens mee leven.

Dat is niet nodig.

Met een aantal simpele veranderingen in je dieet verbeter je drastisch te leefkwaliteit!

1. Poets je tanden niet langer met een fluoride tandpasta

Fluoride is schadelijk voor de menselijke gezondheid. Punt.

Jarenlange, voortdurende beeldvorming vanuit de tandheelkunde – artsen die hun opgedragen kennis zonder de broodnodige herziening decennialang blijven overleveren aan nieuwe generaties – heeft er voor gezorgd dat fluoride nog altijd het label heeft van ‘die onmisbare, effectieve stof’ voor een gezond gebit.

Fout! Net als andere metalen (kwik in vette vis bijvoorbeeld) hoopt fluoride zich op in het lichaam en wordt het moeilijk weer uitgescheiden. Dat kan op den duur verkleurde tanden, pijnlijke botten, gewrichten en op latere leeftijd vergroeiiingen tot gevolg hebben.

In de VS en Groot-Brittannie zit fluoride nog altijd in het drinkwater, in Nederland hebben de waterbedrijven dat al ruim 30 jaar geleden afgeschaft. Toch zijn er nog gekkies die herinvoeren zien zitten. Stop met fluoridegebruik door een fluoridevrije tandpasta te gebruiken. Je tanden worden er even schoon van, je wordt alleen niet vergiftigd!

2. Stoppen met kunstmatige zoetstoffen en E621

Net als fluoride hopen zoetstoffen uit light-producten zich na verloop van tijd op in het lichaam. We hebben het over aspartaam, acesulfaam, sucralose en cyclamaat. Hoge concentraties veroorzaken mogelijk kanker en verstoren de chemische processen in het lichaam. Bij vrouwen kunnen onregelmatige menstruaties optreden.

Smaakversterker E621 werkt op de papillen van je tong, met name zout en unami (hartig). Het gevolg is binge-eating, meer eten dan goed voor je is met een verhoogd risico op overgewicht en alle bijbehorende klachten. Probeer maar eens van een zak chips af te blijven!

Door de ontsponnen anti-hype tegen E621 zijn voedingsmiddelenproducenten behendig geworden in het verbergen van E621 op de ingredientenlijst van hun hartige producten. Ze voegen het echter nog steeds toe, vaak onder de noemer gistextract of aroma. Ban zoetstoffen (met uitzondering van stevia) en smaakversterkers en je zult je snel beter voelen.

3. Laat je lichaam zich snel herstellen en voel je superfit met vitamine C en MSM

Het wondermiddel MSM (een natuurlijke vorm van zwavel) is een groot succes gebleken bij de pijnbestrijding van artrose en artritis, de behandeling van fibromialgie (chronische spierpijn, drukpijnlijke punten) en het chronisch vermoeidheidsyndroom (ME) waar vele mensen onder lijden.

MSM is een goedkope, zeer grondige ontstekingsremmer met hoogwaardige herstellende eigenschappen. MSM bindt zich aan gifstoffen en verwijdert ze doeltreffend (metalen, medicatie/drugs en andere kunstmatige stoffen) uit cellen en weefsels die je lichaam daar door de jaren heen heeft opgeslagen.

Een geleidelijke dosisopbouw is noodzakelijk, het resultaat openbaart zich na dagelijks gebruik vanaf een maand. De combinatie MSM met hoge dosis vitamine C (1000 tot 3000 milligram per dag) is ideaal. De vitamine C zorgt namelijk voor een snelle opbouw van nieuw celweefsel. Je zult versteld staan van de resultaten!

Juicen4. Juicen! 1 simpele fruit & groenteshake per dag

Groenten en fruit revitaliseren je lijf en geven een wervelende energieboost. Tegelijk ontgift je je lichaam van allerlei schadelijke stoffen.

De ideale start van de dag!

Wat dacht je van een magistrale vitaminebom van sinaasappels, bananen, verse spinazie, verse boerenkool, blauwe bessen, goji-bessen en een eetlepel rauwe cacaopoeder. Het enige dat je nodig hebt is een vriendelijke groenteboer en een goede blender en je bent de hele dag in topvorm.

5. Veel water drinken!

Water is een ontgifter.

En je lichaam is een grote, georganiseerde fabriek die doorlopend behoefte heeft aan zuivering. Hoe meer water hoe beter is niet accuraat, maar het overstijgen van ‘de heilige 2 liter’ naar 3 tot 5 liter per dag is absoluut aan te raden.

Ruim 60 procent van ons lichaam bestaat uit water en het consumeren van meer water zorgt er voor dat onze lichaamsvloeistoffen op peil blijven. Het transport van voedingsstoffen wordt effectiever en de spijsvertering verloopt efficienter. Ondanks het populaire geloof volstaat al het water, behalve alcohol natuurlijk.

Naturel water blijft de onbetwiste nummer 1, maar (groene) thee, koffie en sap tellen ook gewoon mee. Verder zorgt water voor een stralende huid en draagt het bij aan spierherstel.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.