Fitness supplementen – voor uw fitness

Fitness supplementen kunnen de prestaties en het resultaat van het fitnessen sterk positief beïnvloeden. Dat betekent dat door het innemen van supplementen het resultaat, dus de conditie of de spiermassa relatief sterker verbeteren dan zonder het innemen van de supplementen.

Eiwitshakes tijdens het fitnessen

Supplementen bevatten stoffen die een bepaalde werking hebben op het lichaam. Een heel bekend voorbeeld van een supplement is een proteïne shake. Dit zijn shakes die eiwitten bevatten. Deze shakes zijn tijdens het fitnessen een goede toevoeging. Dit komt doordat spieren eiwitten nodig hebben om meer massa op te bouwen. Tijdens het heel intensief fitnessen hebben de spieren veel eiwitten nodig om massa op te bouwen. In veel gevallen zal het lichaam deze hoeveelheid niet kunnen halen uit de normale voeding. Eiwitshakes zorgen ervoor dat er voldoende eiwitten in het lichaam zijn om de massa op te bouwen.

Kijk op de volgende link over Eiwitpoeder

Glutamine

Een ander veel gebruikt supplement is glutamine. Glutamine is vooral effectief tijdens hele intensieve fitnesssessies. Er is gebleken dat het lichaam bij hele intensieve inspanning meer glutamine nodig heeft. Het lichaam zal dit halen uit de skeletspieren. Dat is iets wat juist niet moet gebeuren. Door glutamine supplementen in te nemen zal er meer glutamine in het lichaam zitten en zal het lichaam niet de spieren aanspreken voor de glutamine.

Kijk bijvoorbeeld op de volgende link over Glutamine

Vitamines

Vitamines zijn in het algemeen erg belangrijk voor het lichaam. Vitamines zorgen voor verschillende processen en houden het lichaam gezond. Tijdens het fitnessen worden er vitamines gebruikt. Na lang en intensief fitnessen kan er een tekort ontstaan aan vitamines. In dat geval kan het lichaam niet voldoende vitamines halen uit het normale voedsel. Door dit tekort kan het lichaam schade oplopen of kunnen sommige processen niet meer uitgevoerd worden. Deze vitaminesupplementen zijn dan een goede manier om dit tekort aan te vullen en op die manier weer voldoende vitaminen in het lichaam te krijgen.

Kijk op de volgende link over Vitaminen

Het nut van fitness supplementen

Fitness supplementen hebben dus zeker nut. Supplementen zijn een goede toevoeging als het lichaam niet voldoende stoffen uit het normale voedsel kan halen. Door de supplementen in te nemen wordt dit tekort weggewerkt en wordt er voorkomen dat het lichaam andere bronnen (zoals de spieren) gaat aanspreken om het tekort weg te werken.
Supplementen zorgen er dus voor dat het lichaam voldoende bouwstoffen heeft om goed te presteren (vitamines), voldoende energie te kunnen krijgen (glutamine) en spiermassa op kan bouwen (eiwitten). Op die manier wordt fitnessen op hoog niveau erg effectief.

Fitness supplement Eiwitpoeder

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.