Glucosamine supplementen

Glucosamine is een aminozuur dat veel in het lichaam voorkomt. Dit komt doordat aminozuren de bouwstoffen zijn van eiwitten. In dit geval gebruikt het lichaam glucosamine om de eiwitten in het kraakbeen te maken. Doordat het lichaam veel kraakbeen nodig heeft, bezit het ook veel glucosamine. Naast kraakbeen gebruikt het lichaam glucosamine ook nog voor andere eiwitten en weefsels.

Glucosamine bij artrose

Glucosamine is een aminozuur dat in het lichaam voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Zo wordt het stofje ook gebruikt bij het kraakbeen. Glucosamine zorgt voor goed flexibel kraakbeen, wat ervoor zorgt dat bewegingen bij de gewrichten soepeler verlopen.

Mensen met artrose hebben minder kraakbeen, en het beetje kraakbeen dat ze hebben zit vol ontstekingen en heeft een verslechterde functie. Dit leidt ertoe dat deze mensen minder goed kunnen bewegen. Dit uit zich in pijn bij het bewegen en stroeve bewegingen bij de gewrichten. Deze pijn is vooral na het rusten, zoals na een dutje of na het slapen. De oorzaak van artrose is niet exact bekend, maar er is wel vastgesteld dat vooral oudere mensen met overgewicht artrose krijgen.

Mensen die artrose hebben, kunnen er veel last van hebben. Zo kunnen ze moeilijk bewegen en kan het bewegen pijn doen. Dit kan in het dagelijkse leven zeer hinderlijk zijn. Dit is ook de reden dat veel mensen met artrose ervoor kiezen om glucosamine supplementen aan te schaffen.
Zij besluiten om deze supplementen aan te schaffen, omdat glucosamine supplementen positieve invloed kunnen hebben op artrose.

Zo blijkt het dat de glucosamine in de supplementen de ontstekingen bij de gewrichten vermindert. Hierdoor is het mogelijk om vrijer en soepeler te bewegen. Daarnaast zorgt het supplement er ook voor dat er weer kraakbeen wordt gemaakt van hoge kwaliteit. Door de toenemende hoeveelheid glucosamine krijgt het gemaakte kraakbeen een hogere kwaliteit, waardoor het meer stoten en botsingen kan weerstaan. Door deze supplementen wordt het bewegen dus uiteindelijk minder stroef, flexibeler, soepeler en minder pijnlijk.

Werking

De resultaten van het supplement kunnen bij iedere patiënt met artrose verschillen. Sommige personen voelen dat ze veel minder pijn hebben en sommige mensen voelen bijna geen verschil. Dit kan onder andere te maken hebben met de ernst en de soort van artrose. Over het algemeen geldt wel dat bijna iedere persoon die deze supplementen inneemt enkele resultaten ziet. Mensen die de supplementen slikken zullen na enkele weken tot enkele maanden resultaat gaan zien.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.