Oregano olie – heilzaam, gezond en vol met antioxidanten

Oregano olie is afkomstig van oregano, een bekend kruid dat ook als specerij in de keuken wordt gebruikt. Door de heilzame en positieve werking van de olie, wordt het in de praktijk ook vaak gebruikt als supplement en gezondheidsmiddel. Mede hierdoor is oregano olie niet alleen een stof die lekker is, maar ook eentje die veel positieve werkingen heeft op het lichaam.

Antioxidanten in de olie

Oregano olie bevat veel antioxidanten, waardoor de olie goed is voor het lichaam. Antioxidanten zijn namelijk gezonde stoffen die veel positieve werkingen hebben op het lichaam.
Antioxidanten kunnen meewerken aan het afremmen van bepaalde kankers en ze gaan veroudering tegen. Antioxidanten vind je onder andere ook in bepaalde voedingsmiddelen. Denk aan rood fruit, citoenen, abrikozen. Ook in groenten zoals broccoli en rode bieten zit de stof. Door goed voedsel werk je dus mee aan het bevorderen van je gezondheid. Voeg deze dus dagelijks toe aan je menu. Drukke dag gehad? Hectische lifestyle? Wie herkent zich hier nu niet in soms of vaak. Door eenvoudig een supplement toe te voegen aan je maaltijd doe je jezelf niet snel tekort.

Wat doet oregano olie?

De heilzame werking werking komt door deze aanwezige antioxidanten bouwstoffen. Door het gebruik van oregano olie werk je dus mee aan het optimaliseren van je gezondheid.

Waarom oregano olie?

Omdat je snel tekorten van antioxidanten opbouwt kun je deze hiaten eenvoudig voorkomen door het gebruik van oregano-olie. We kunnen namelijk niet zonder deze stoffen, en vaak krijg je niet automatisch voldoende van deze stof binnen. Oregano olie is verder een uitstekende bron van allerlei vitaminen en mineralen zoals AC en E en de stoffen zink, ijzer en calcium. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat je oregano olie kunt zien als een bijzonder sterke natuurlijke antibiotica. Je gebruikt oregano olie daarom het beste preventief.

oregano olie

Voor wie is oregano-olie geschikt?

Oregano-olie kan heilzaam zijn bij vaak vervelende kwaaltjes zoals voetschimmel. Ook bij aandoeningen aan de huid zoals eczeem en psoriasis. Oregano olie kan door iedereen gebruikt worden. Nog meer gezondheidbevorderende voordelen van oregano olie zijn onder andere: Deze kan onregelmatige menstruatie tegengaan, bij de vaak grote impact hebbende negatieve bijverschijnselen die bij de overgang voorkomen. De producten waar oregano-olie in verwerkt is kan een positieve wending geven aan de overgevoeligheid voor allergie├źn.
Door frequente inname van oregano olie beschermt u uzelf tegen vervelende kwalen zoals schimmelinfecties.
Mensen die medicijnen gebruiken nemen het beste eerst even contact op met hun arts. Bij zwangerschap wordt het gebruik van oregano-olie ontraden.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.