Krill olie – de super vorm van omega-3 visolie

Krill olie komt van kleine schaaldieren

Krill olie, logischer wijs, komt uit krill, wat kleine schaaldieren zijn die op garnalen lijken en die de koude oceaan gebieden van de wereld bewonen, vooral in de Antarctische en in het noorden van de Stille Oceaan.

Ondanks hun kleine formaat van 1 tot 5 centimeter in lengte, is krill de grootste dierlijke biomassa op de planeet. Volgens Neptune Technologies, het Canadese bedrijf dat het octrooi voor krill oliewinning heeft, zwerft er ongeveer 500 miljoen ton krill rond in deze noordelijke zeeën, waarvan 110.000 ton jaarlijks wordt geoogst.

 

De voordelen van krill olie ten opzichte van normale visolie

Krill olie, net als visolie, bevat de belangrijke omega-3 vetten, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), maar net op een andere manier samengesteld.

Krill olie bevat vitamine E, vitamine A, vitamine D en canto xanthine, wat net zoals astaxanthine, een krachtige antioxidant is. De antioxidant potentie van krill olie is zodanig, dat wanneer het met visolie wordt vergeleken wat betreft de ORAC waarden (Oxygen Radical Absorptie Capacity) het 48 keer krachtiger dan visolie bleek te zijn.

 

krill olie

krill olie

 

Gezondheidseffecten van krill olie

De astaxanthine in krill olie biedt een uitstekende bescherming tegen ultraviolet licht en UV-geïnduceerde beschadiging van de huid.

Een aantal studies hebben aangetoond dat krill olie het LDL-cholesterol enorm verlaagt, het HDL-cholesterol tot soms wel 44% in sommige gevallen verhoogt en ook de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Het is effectief gebleken bij de behandeling van pijn en ontstekingen van reumatoïde artritis en pijn klachten in het algemeen. Een grote studie toonde aan dat krill olie enorme voordelen heeft in de zin van symptoom vermindering van PMS en dysmenorroe. En dat het effectief gebleken is bij de behandeling van ADHD. In al deze studies is krill olie vergeleken met visolie en niet alleen met een placebo.

Door de snelle absorptie van krill olie en de hoge antioxidant inhoud ervaart u vrijwel nooit de visachtige nasmaak of oprispingen die u soms ervaart met visolie.

 

Zitten er nadelen aan Krill olie?

Slechts een. Het is een beetje duurder dan visolie, maar zoals met alle dingen, je krijgt waar voor je geld. Omdat krill olie zoveel antioxidanten bevat is het beter houdbaar en heeft u minder kans dat de gelcapsules ranzig worden. Het blijft natuurlijk altijd verstandig om de krill olie op een droge en koele plek te bewaren.

 

Het is op dit moment nog niet bekend in welke mate er een probleem is voor mensen die allergisch zijn voor garnalen. Totdat dit onderzocht is, zou ik voorzichtig zijn met het nemen van krill olie als u een garnalen allergie heeft.

 

Bestel de beste Krill Olie hier
About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.