Stevia – stevia als gezond zoetmiddel

Stevia is een sterke zoetstof die zeer populair is om te gebruiken in verschillende zoete lekkernijen. In tegenstelling tot suiker, is stevia niet slecht voor het lichaam, waardoor snoepen van lekkernijen met stevia minder slecht is voor het lichaam. In tegendeel, stevia zorgt in veel gevallen er ook voor dat het lichaam gezonder blijft.
Stevia is een krachtige zoetstof die veel wordt gebruikt in voedsel, maar daarentegen is het stofje ook nog goed voor andere zaken in het lichaam. Zo is het goed voor de weerstand en zorgt het voor minder tandplak. Hiermee is deze stof een zeer veelzijdig product dat op veel manieren gebruikt kan worden.

Stevia als zoetstof

Stevia is natuurlijk het bekendst als zoetstof. Deze stof is zo bekend, omdat het veel krachtiger is dan suiker. Dit betekent dat er voor hetzelfde ‘genot’ veel minder stevia gebruikt hoeft te worden dan suiker. Dit leidt er dus ook toe dat voedsel met deze nieuwe stof veel minder slecht zijn. Daarnaast is stevia ook plantaardig, het stofje is namelijk afkomstig van een plant, waardoor het eten ervan ook natuurlijk is. Mede om deze redenen wordt deze zoetstof steeds vaker gebruikt in verschillende soorten voedsel.

Stevia voor het lichaam

Naast dat het stofje goed is als zoetstof, wordt het ook nog eens goed benut door het lichaam. Het lichaam kan namelijk door middel van het stofje haar weerstand verbeteren. Dit komt doordat stevia slechte bacteriën bestreid. Dit houdt in dat het lichaam gezonder wordt en dat het minder snel ziek wordt.
Stevia is ook een speciale zoetstof die niet aan de tanden blijft plakken. Dit leidt ertoe dat er minder tandplak ontstaat. Stevia is dus een veelzijdige stof die zowel in het voedsel als in het lichaam voor veel voordelen zorgt.

stevia

Stevia kopen of maken

De zoetstof stevia is niet bijzonder moeilijk om te maken, maar de meeste mensen kopen hem toch in de winkel. Naast dat stevia sowieso al in veel producten verwerkt zit, is het ook mogelijk om het te kopen in de winkel. Zo is het mogelijk om zelf er allerlei dingen mee te doen. Stevia is overigens ook verkrijgbaar bij veel speciale specerijenwinkels. Daarbij komt ook dat het stofje helemaal niet zo duur is. Mede door al deze voordelen, is stevia dus een product dat én goed is voor het lichaam én redelijk goedkoop is. Daarnaast maakt het verschillende producten lekker zoet, waardoor snoepen weer verantwoord kan!

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.