Visolie, DHA en EPA – waarom is het belangrijk voor kinderen?

Als uw kinderen niet minstens een keer per week vette vis eten, dan is een dagelijks visolie-supplement geven vaak een goed idee.

 

Waarom is visolie of omega-3 zo goed?

 

Visolie bevat omega-3 vetzuren (met name DHA en EPA) die volgens deskundigen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de ogen en hersenen van je kinderen. Koud water vissen, of te wel vette vis, bevatten het hoogste gehalte aan omega-3 vetzuren.

 

Omega-3 visolie uit voeding of uit supplementen?

In het algemeen is het beter als kinderen al hun voedingsstoffen uit hun voeding kunnen halen, op die manier zullen ze ook van andere voedingsstoffen profiteren die op hetzelfde moment in het voedsel aanwezig zijn. Maar de kans dat uw kinderen niet genoeg van de juiste vis eten en de voor hen belangrijke significante dosis van omega-3 vetzuren ontvangen is klein. Vooral als je probeert te voorkomen dat ze vis eten wat een te hoog kwik gehalte bevat.

 

In feite, tenzij je kinderen minstens een portie vette vis zoals zalm of sardines per week eten, zullen ze waarschijnlijk hun omega-3 vetzuren ergens anders vandaan moeten krijgen. Een kinder portie bevat 28 gram vis voor 1 en 2-jarigen, 42 gram voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud, en 56 gram voor kinderen ouder dan 6.

 

Gemeenschappelijke favorieten zoals vissticks en tonijn in blik bevatten weinig kwik, maar zijn geen goede of eigenlijk helemaal geen bron van omega-3 vetzuren.

 

Je hebt misschien gehoord dat lijnzaad een goede bron van omega-3 vetzuren is, maar plantaardige voedingsmiddelen bevatten alleen het ALA vetzuur, waarvan het niet bewezen is dat het dezelfde gezondheidsvoordelen van DHA en EPA biedt.

 

Veel voedingsmiddelen, zoals eieren, melk, soja dranken, vruchtensap, yoghurt, brood, ontbijtgranen, en margarine, worden nu verrijkt met omega-3 vetzuren. Sommige bevatten niet zeer veel DHA of EPA, maar kleine hoeveelheden kunnen bij elkaar optellen tot een aardige hoeveelheid, zoek het liefst naar producten die ten minste 50 milligram DHA per portie bevatten.

 

Visolie supplementen kunnen een gemakkelijkere manier zijn om ervoor te zorgen dat uw kinderen een goede dosis DHA en EPA binnen krijgen. Uw arts kan u helpen om specifieke hoeveelheden uit te rekenen, op basis van het dieet van uw kinderen en eventuele andere supplementen die ze nemen.

 

De veiligheid van omega-3 visolie supplementen

De meeste visolie supplementen zijn vrijwel kwik vrij, in een recent onderzoek is er aangetoond dat de grote gangbare merken geen kwik bevatten. De fabrikanten gebruiken vis met een laag kwik gehalte en sommige destilleren de olie om eventuele verontreinigingen te verwijderen, nog een voordeel van het geven van visolie aan uw kinderen.

 

Bestel hier de beste omega-3 visolie supplementen
About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.