Vitamine E – vergeten anti-oxidant

Iedereen kent wel de vitaminen A t/m D. Maar er is ook vitamine E en vitamine K. Tijd dus om eens extra aandacht aan deze vitaminen te schenken aangezien deze vitaminen wel belangrijk zijn voor de mens.

 

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een belangrijke anti-oxidant. Dit betekent dat deze vitamine de gezonde cellen in je lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Ook zijn er aanwijzingen dat vitamine E belangrijk is voor de weerstand. Vit E is een vetoplosbare vitamine. Het zit in bijvoorbeeld zonnebloemolie en noten, maar ook in groene bladgroente en volkorengranen. Het wordt vaak toegevoegd aan dieethalvarine en dieetmargarine. Ter aanvulling zijn er voedingssupplementen met vit E verkrijgbaar.

Lees hier op Wikipedia meer over vit E: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vit_E

 

Bij wie komt een vitamine E tekort typisch voor?

Een tekort aan vit E komt niet vaak voor. Een overschot in het lichaam is ook niet schadelijk.  Bij ernstige stoornissen in de opname van voedingsstoffen kan een vitamine E-tekort optreden. Een ernstig tekort kan leiden tot bloedarmoede, neurologische symptomen en spierzwakte.

Vitamine E van Healthy Origins

 

Waar is vitamine E goed voor?

Anti-oxidant

Vitamine E is een anti-oxidant die de gezonde cellen in ons lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Wanneer je veel van je lichaam vraagt zoals bij sport, stress of zwaar lichamelijk werk, kun je baat hebben bij extra anti-oxidanten uit groente, fruit of supplementen.

Weerstand

Er zijn aanwijzingen dat vitamine E een belangrijke rol speelt in het op peil houden van je weerstand. Vit E komt voor in combinatie-preparaten voor je weerstand.

Hart en bloedvaten

Waarschijnlijk dat vitamine E een rol speelt voor hart en bloedvaten. Daarom nemen sommige mensen extra vitamine E. Meer onderzoek is hiervoor nodig.

 Gamma vit E van Source Naturals

Op de volgende link kun je goede natuurlijke supplementen vinden die zich (onder ander) op vitamine E richten: http://www.biovitamins.nl/vitaminen/vit-e

 

 

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.