Voor wie is krill olie goed?

Krill olie is bijzonder heilzaam voor de gezondheid, omdat deze boordevol antioxidanten en omega vetzuren zit. De omega 3 heeft in de goede verhouding een bijzonder positieve werking op het lichaam. Omega 3 vind je ook terug in vette vis, lijnzaad en walnoten. 
Krill olie wordt gewonnen uit kleine schaaldiertjes diertjes uit Antarctica, genoemd de Krill. In Krill olie zit 50 keer meer omega-3 dan in visolie, want in Krill wordt EPA en DHA aangemaakt. Vissen eten ook Krill en daarom is vette vis zo gezond. 
De olie doet denken aan visolie, maar heeft een andere toepassing, je hebt er namelijk veel minder van nodig. 
Doordat de olie wordt gewonnen in de zuivere oceanen is deze vrij van pesticiden. Daarnaast is deze in water oplosbaar, waardoor zij goed wordt opgenomen in het lichaam. Dat maakt Krill olie tot een superfood
Hoewel er meerdere superfoods zijn, wordt er voornamelijk gepraat over effectieve werking van Krill olie, doordat deze geen vissmaak heeft en geen oprispingen veroorzaakt.

krill olie

krill olie

Krill olie in opkomst

Krill olie is sterk in opkomst. De visserij is duurzaam, omdat van overbevissing geen sprake is.

Geneesmiddel uit Krill olie

Uit onderzoeken blijkt dat Krill olie een heilzame werking heeft bij menstruatie klachten en bij de overgang. Het is goed voor de hersenen. Een welkome aanvulling in ons dagelijks hectisch bestaan. 
Omega 3 is verwant aan de meervoudige onverzadigde vetzuren. Welke onmisbaar zijn voor een goede gezondheid van de mens. Via ons huidige voedingsgewoonten krijgen mensen vaak te weinig hiervan binnen. 
Krill olie wordt vaak gebruikt bij dezelfde klachten waar visolie voor wordt gebruikt. Zoals PMS, maar ook voor diabetes type 2 zou de olie bijzonder geschikt kunnen zijn bij psychische uitputting.
Verder heeft de olie nog meer voordelen. Zo levert de olie een bijdrage aan een goede gemoedstoestand, en de olie kan daarnaast ook positieve invloed hebben tijdens een burn-out of tijdens momenten van stress.

Voor wie is Krill olie goed?

Krill olie kun je om dezelfde redenen gebruiken als het gebruik van visolie. Het bestaat wel uit schaaldieren, dus mensen die allergisch zijn voor schaaldieren, kunnen de krill olie beter niet gebruiken. Krill olie kan interactie veroorzaken met bloedverdunners, raadpleeg ook hier eerst je arts voor gebruik.
Krill olie bevat ook vitamine A, D E en heeft daardoor een zeer hoge voedingswaarde welke onder andere je immuunsysteem versterkt. Daarom is de olie een superfood.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.