Voor wie zijn zink supplementen goed?

Zink supplementen
Zink is een mineraal dat door het lichaam verspreid verschillende voordelen heeft. Als eerste zorgt deze stof voor betere spermacellen, daarnaast zorgt het ervoor dat het lichaam beter en sneller hersteld, en als laatste zal het lichaam ook over het algemeen gezonder worden. Zink is dus een stof die uiterst belangrijk is!
Het lichaam heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid zink nodig, hoewel deze hoeveelheid niet groot is, zullen toch niet veel mensen deze halen, omdat er in het algemeen niet veel zink in het voedsel zit. Daarnaast gaat er ook veel zink verloren tijdens het sporten en bewegen. Zink supplementen zijn dus vooral geschikt voor sporters en fanatieke mensen.

Zink Elderberry

Zink Elderberry

Zink supplementen

Dagelijks hebben mannen 11 mg zink en vrouwen 8 mg zink nodig. Dit lijkt niet veel, maar deze hoeveelheid is vaak al gauw het lichaam uit. Dit komt doordat zink een belangrijke rol heeft bij de spieren. In deze gebieden wordt het mineraal namelijk opgeslagen. Daarnaast gebruiken de spieren dit zink om te bewegen, hierdoor zal de voorraad al snel opraken. Dit geeft ook het vermoeide gevoel na het sporten, omdat zink ook zorgt voor de energiehuishouding.
Aangezien het zink in het lichaam al snel op kan raken, is het verstandig om zink supplementen te gebruiken. Vooral voor sporters zijn deze supplementen handig, want hierdoor kunnen ze altijd hun voorraad aan zink behouden. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de spieren beter kunnen herstellen en dat ze meer activiteit kunnen verrichten. Deze supplementen zorgen er dus voor dat sporters altijd effectief kunnen blijven sporten.

Voordelen van zink

Zink geeft daarnaast nog veel meer voordelen in het lichaam. Het voorkomt namelijk vermoeidheid, haarverlies, oogproblemen, een lage bloeddruk en diarree. Het is wel belangrijk om niet te veel zink in te nemen, want dat kan averechts werken. Hierdoor kunnen de symptomen juist wel ontstaan.
Naast de zink supplementen zit het stofje ook in voedsel, zoals vis, noten en vlees. Het is dus aangeraden om deze producten regelmatig te eten. Aangezien zink vooral in vlees zit, krijgen vegetariërs over het algemeen minder zink binnen. Om deze reden worden vegetariërs ook aangeraden om voedingssupplementen te gebruiken, of regelmatiger noten en zaden te eten.
Over het algemeen geldt dus dat zink supplementen goed zijn voor sporters, omdat ze hierdoor beter hun spieren kunnen krijgen, en dat het goed is voor vegetariërs, omdat ze anders door hun dieet te weinig zink binnenkrijgen.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.