Wat is alfa-liponzuur?

Alfa-liponzuur
Alfa-liponzuur is een vetzuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Hoewel er in de praktijk niet heel veel van de stof zich in het lichaam bevindt, kan het vetzuur wel verschillende positieve werkingen hebben op het lichaam. Zo is het een antioxidant, wat ervoor zorgt dat ziektes voorkomen worden en dat het lichaam gezond blijft. Daarnaast kan de stof ook worden ingezet tegen bepaalde ziektes.
Alfa-liponzuur is een belangrijke stof die het lichaam in kleine hoeveelheden aanmaakt. Daarnaast is de stof ook de vinden in verschillende soorten voedsel. Het vetzuur is voornamelijk te vinden in de mitochondriën van het lichaam, de producenten van energie. Dit zorgt ervoor dat het lichaam deze stof gebruikt om energie op te wekken.

Alfa lipon zuur

Alfa lipon zuur

Alfa-liponzuur als antioxidant

Verder is alfa-liponzuur ook een antioxidant. Dit is een groot voordeel voor het lichaam, want antioxidanten hebben een positieve invloed op de gezondheid van het lichaam. Dit komt doordat antioxidanten zorgen voor het tegengaan van oxidatie. Dit is een proces dat de cellen en weefsels in het lichaam aantast. Dit kan schade toebrengen aan het lichaam. Gelukkig is dit proces tegen te houden met antioxidanten. Deze deeltjes zorgen er namelijk voor dat dit proces minder plaatsvindt.
Verder zorgen antioxidanten er ook voor dat vrije radicalen minder schade kunnen aanrichten in het lichaam. Dit heeft als voordeel dat antioxidanten ervoor zorgen dat het lichaam over het algemeen gezonder wordt, want hierdoor hebben ziektes als griep en verkoudheid minder kans.

Andere functies van alfa-liponzuur

Het vetzuur heeft nog andere functies die belangrijk zijn in het lichaam. Zo bevordert de stof de verbranding van glucose. Dit heeft als grote voordeel dat mensen met suikerziekte deze stof kunnen gebruiken om een gedeelte van hun klachten te verminderen.
Verder beschermt deze stof ook het zenuwstelsel. Dit komt doordat alfa-liponzuur de hersenen kan bereiken. Hier kan hij vervolgens positieve impulsen geven aan het zenuwstelsel. Dit leidt ertoe dat dit stelsel beter en effectiever werkt.
Alfa-liponzuur is dus een stof die meerdere positieve invloeden heeft op het lichaam. Als eerste zorgt hij ervoor dat het lichaam beschermt wordt tegen bacteriën en virussen. Als tweede zorgt de stof er ook voor dat het oxidatieproces in het lichaam minder goed werkt. Mede hierdoor blijft het lichaam dus intact. Als laatste helpt alfa-liponzuur ook tegen de symptomen van diabetes. Dit stofje is dus een belangrijk onderdeel van het lichaam.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.