Multivitamine – Welke is de beste ?

Multivitamine supplementen zijn bedoeld om op een makkelijke wijze een brede schakering aan vitaminen binnen te krijgen, vaak zo rond de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van alle essentiele vitaminen. Het is dan ook een van de meest verkochte supplementen. Het is belangrijk om te melden dat deze supplementen geen vervanging, maar een aanvulling horen te zijn op een gevarieerd voedingspatroon. Maar waar herkent u een goede multivitamine aan? En hoe kunt u onderscheid maken tussen de slechte en goede varianten?

Multivitamine Alive van Natures Way

 

Waar moet u op letten bij multivitamine supplementen?

Multivitaminen zijn supplementen die zodanig zijn samengesteld dat zij een breed aanbod aan vitamines en soms ook mineralen bevatten. Let op de volgende dingen bij de selectie van een goede multi vitamine:

  • Sommige multivitaminen bevatten ook een brede schakering van de noodzakelijke mineralen. Maar niet alle multivitaminen bevatten mineralen (de meeste multi’s bevatten zelfs geen mineralen). Zoekt u dus een gecombineerd multivitamine / multimineralen supplement of juist niet?
  • Verschillende doelgroepen hebben behoefte aan verschillende multi’s. Op de site van Biovitamins (www.biovitamins.nl/vitaminen/multivitaminen) vindt u bijvoorbeeld speciale multi’s voor vrouwen van 50+, voor mannen van 50+, voor kinderen en uiteraard meer algemene formuleringen. Kortom, kies een multi die qua samenstelling en dosering zo dicht mogelijk bij uw behoefte komt.
  • Kies ALTIJD voor een natuurlijke multivitamine. Het is wetenschappelijk bewezen dat zeker bij bepaalde typen vitaminen natuurlijke vitaminen beter werken dan synthetische (uit een chemische fabriek komende) vitaminen. Het gros van de in Nederland verkochte vitaminen zijn echter synthetisch van aard, met name omdat die goedkoper zijn. Maar in dit geval is goedkoop letterlijk duurkoop.

 Kids Multi van Jarrow Formulas

Wat zijn de beste multivitamine supplementen?

De Alive! Whole Food Energizer multivitamine supplementen van Nature’s Way staan internationaal als de beste in hun branche aangeschreven. Vandaar dat Biovitamins een ruim assortiment van multivitamine van Nature’s Way heeft opgenomen. De multi’s van Deva staan erg goed aangeschreven wanneer u multivitamine supplementen zoekt die geschikt zijn voor vegetariers en veganisten. Verder biedt Biovitamins ook goede multi’s van Life Extension, Mercola, Super Nutrition, Now Foods en Jarrow Formulas aan.

 

Multi van Dr Mercola

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.