Wat is Fo Ti nou precies?

Fo Ti is het Chinese wonderkruid kruid dat er bekend om staat dat het een alkaloïde bevat wat verjongende effecten op de zenuwen, hersencellen en endocriene klieren heeft. Het stimuleert een gedeelte van de bijnier en helpt ons om zo het lichaam te ontgiften.

 

 

Waar wordt Fo Ti voor gebruikt?

Het wordt gebruikt voor een lange lijst van aandoeningen zoals atherosclerose, constipatie, vermoeidheid, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, bloed tekort, zenuwbeschadiging, eczeem, klierziekte en ontsteking en van de lymfeklieren. Het is ook goed om het immuunsysteem te stimuleren en om je meer seksuele kracht te geven.

fo ti van paradise herbs

fo ti van paradise herbs

 

De legende achter Fo Ti

Chung Yun, was een beroemde Chinese kruidendokter die naar verluidt 256 jaar lang leefde en dagelijkse Fo Ti gebruikte. Dit kruid wordt geacht verantwoordelijk voor zowel zijn lange leven als zijn legendarische seksuele kracht (er werd gezegd dat hij 24 vrouwen had) te zijn geweest.

In een andere Chinese legende word verteld dat Fo Ti verantwoordelijk was voor het terugkeren van de natuurlijke zwarte haarkleur bij een grijze man – Shou Wu betekent “zwartharige meneer.”

 

Wat zegt de wetenschap over Fo Ti?

Gelukkig hebben we een beetje meer om op af te gaan dan de legenden. Modern onderzoek heeft dus aangetoond dat dit kruid een alkaloïde bevat dat verjongende effecten op de zenuwen, hersencellen en endocriene klieren heeft. Het stimuleert een gedeelte van de bijnier en helpt om het lichaam te ontgiften. Gezond haar, energie en seksuele kracht zijn de resultaten van deze verjonging.

Verwerkte Fo Ti bevat eiwit – suiker complexen bekend als lectine. Omdat zij zich hechten aan specifieke combinaties van koolhydraten op de cellen in het lichaam. De lectinen gedragen zich als antilichamen, maar ze veroorzaken geen allergische symptomen.

De lectinen in Fo Ti kunnen het vetgehalte in het bloed beïnvloeden, waardoor het de vorming van plaques in de bloedvaten voorkomt en een hartkwaal kan vertragen. Plaques zijn ophopingen van vet en andere cellen in de bloedvaten die de grootte van de bloedvaten beperkt en de flexibiliteit van de wanden aantast.

In dierstudies, verminderde Fo Ti ook de hoeveelheid vet die afgezet wordt in de lever en kan het de lever te beschermen tegen schade veroorzaakt door toxinen zoals chemische reiniging.

Verwerkte Fo Ti kan ook de effecten van het immuunsysteem verhogen. Hoewel ondersteund door een klein aantal dierstudies en talloze menselijke case reporten uit China, waar de fo -ti al eeuwenlang gebruikt wordt als een anti aging tonic, is geen van deze toepassingen van de Fo Ti is bevestigd door gecontroleerde studies bij de mens.

Het kruid wordt ook gebruikt om cholesterol en de bloeddruk te verlagen en om je van uitputting te herstellen. Er is aangetoond bij dierlijk en menselijk onderzoek dat de hele wortel gebruikt kan worden om cholesterol niveaus te verlagen, alsmede aderverkalking of atherosclerose te verminderen.

Een ander Fo Ti onderzoek heeft de rol van dit kruid onderzocht bij het versterken van het immuunsysteem, vorming van rode bloedcellen en zijn antibacteriële werking.

Dus als je een manier zoekt om je energie niveau of je immuun systeem te verhogen dan is Fo Ti waarschijnlijk een goede optie voor je.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.