Wat is glutamine? Glutamine en eiwitten

Glutamine is één van de 20 aminozuren die er bestaan. Aminozuren zorgen voor de juiste opbouw van eiwitten in het lichaam. Deze eiwitten kunnen weer verschillende belangrijke processen op gang helpen. Zo zorgen zij voor de aanmaak van spiermassa, voor een gezond lichaam, voor een goede afvoer van afvalstoffen en voor een goede vertering van voedsel. Eiwitten zijn dus de basis van een gezond lichaam en een fijn gevoel.
Aminozuren zijn dus belangrijk om in te nemen, want zonder deze stoffen kunnen er immers geen eiwitten meer gemaakt worden. Het is daarom verstandig om aminozuren in te nemen via voedingssupplementen. Hierdoor heeft het lichaam voldoende aminozuren beschikbaar en kan het voldoende eiwitten maken. Zo geldt dit ook voor glutamine. Het is belangrijk om glutamine in te nemen, omdat het lichaam dan voldoende spiermassa kan opbouwen en voldoende kan herstellen na een intensieve training. Glutamine zorgt dus voor een effectievere training.

Het nut van glutamine

Glutamine is dus aminozuur, en aminozuren zorgen voor eiwitten. Indirect zorgt glutamine er dus voor dat er voldoende eiwitten in het lichaam gemaakt kunnen worden. Hieruit volgt dus dat een tekort aan glutamine slecht is voor het lichaam, omdat er dan onvoldoende eiwitten zijn. Veel sporters weten al dat eiwitten zorgen voor spieropbouw, omdat spieren eigenlijk eiwitten zijn. Mochten ze een tekort aan het aminozuur hebben, dan kunnen ze te weinig eiwitten aanmaken en zal hun training nutteloos zijn, omdat ze toch geen spiermassa opbouwen.
Glutamine zorgt er dus voor dat het lichaam goed eiwitten kan aanmaken. Hierdoor kan het lichaam spiermassa opbouwen. Verder zorgt glutamine er ook voor dat het lichaam goed herstelt van de training. Daarnaast is de stof ook een belangrijke stof voor iedereen, omdat niet iedereen voldoende glutamine kan binnenhalen door het reguliere voedsel te eten. Om deze redenen is een glutaminesupplement dus goed voor veel verschillende mensen.

glutamine

Glutamine innemen

Het is dus belangrijk om glutamine in te nemen. Het is mogelijk om deze stof op verschillende manieren in het lichaam te krijgen. Als eerste zit het stofje natuurlijk in voedsel. Daarnaast wordt de stof ook door het lichaam zelf aangemaakt. Dit komt doordat glutamine een niet essentieel aminozuur is. Dit houdt in dat het lichaam in staat is om het stofje zelf aan te maken. Desondanks is een tekort aan glutamine snel opgelopen. Om deze reden zijn er veel voedingssupplementen ontwikkeld waarin de stof zit, waardoor iedereen makkelijk de mogelijkheid heeft om deze stof in te nemen en dus ook aan een goede gezondheid te werken.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.