Nattokinase – een Japans wondermiddel?

Nattokinase is een stof die veelvuldig gebruikt wordt in Japan. In deze gebieden wordt deze stof gemaakt met behulp van soja producten en kruiden. Nattokinase wordt hierom veel in het voedsel gedaan. Verder is er ook veel onderzoek gedaan naar de stof, en hieruit blijkt dat nattokinase verschillende positieve invloeden kan hebben op het lichaam en de gezondheid. Hierdoor is het stofje niet alleen een lekker kruid, maar ook een goed product voor het welzijn van het lichaam.

Nattokinase tegen trombose

Uit onderzoek is gebleken dat nattokinase een positieve invloed heeft op trombose. Trombose is een ziekte waarbij het lichaam het bloed te snel laat stollen. Dit leidt ertoe dat er midden in het lichaam bloedstolsels kunnen ontstaan. Mochten deze losraken en wild door het lichaam gaan bewegen, dan kunnen ze een bloedvat afsluiten, wat zorgt voor een infarct. Het is gebleken dat nattokinase ervoor zorgt dat het bloed minder snel stolt en dat het bloed minder dik is. Dit zorgt er dus voor dat mensen met trombose nattokinase in kunnen nemen als natuurlijk geneesmiddel. Om deze reden wordt het ook al vaak gebruikt door trombosepatiënten.

nattokinase

Tegen een hoge bloeddruk

Het is ook gebleken dat mensen die vaak nattokinase innemen een lagere bloeddruk hebben dan mensen die niet vaak nattokinase eten. Vooral mensen die gevoelig zijn voor een hoge bloeddruk nemen hierdoor nattokinase is. Een hoge bloeddruk kan in de praktijk vervelend zijn, omdat het verschillende klachten, zoals spataderen, kan geven. Met nattokinase is dit probleem dus grotendeels op te lossen.
Verder blijkt ook dat nattokinase nog meer invloed heeft op andere bepaalde ziektes. Zo wordt er gedacht dat cholesterol minder goed de kans krijgt om neer te slaan door de werking van de stof. Daarnaast zorgt het stofje voor een goede bestrijding van verschillende bacteriën. Dit komt doordat het een goede werking heeft tegen de borrelia bacterie. Deze bacterie kan zich soms nestelen in fibrine draden bij bloedstolsels. Aangezien nattokinase deze fibrine draden kan laten oplossen, zullen de bacteriën geen plaats meer hebben en zullen ze bestreden worden door het lichaam.
Het grote voordeel van nattokinase, is dat het makkelijk te maken en goedkoop te verkrijgen is. Verder zit het verwerkt in veel verschillende voedingssupplementen. Dit zorgt ervoor dat iedereen makkelijk gebruik kan maken van de stof. Iedereen kan dus de voordelen van de stof ervaren.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.