Wat is zeaxanthine?

Zeaxanthine
Zeaxanthine is een belangrijke stof die al heeft bewezen veel voordelen te leveren aan het gezichtsvermogen. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat de ogen minder snel achteruit gaan. Dit leidt ertoe dat het zicht veel beter wordt. Verder helpt dit stofje ook een bekende, namelijk een leeftijdsgebonden, ziekte bij de ogen tegen te gaan. Zeaxanthine helpt dus in vele opzichten bij het versterken en sterk houden van het gezichtsvermogen.

Wat is zeaxanthine precies?

Zeaxanthine is een stofje dat onder andere functioneert als kleurstof. De stof is onder andere te vinden in erwten, tuinbonen, eieren en tomaten. Deze stoffen zorgen hierbij dus voor de kleur van het middel. In het menselijk lichaam kan de stof echter nog meer functies uitoefenen. Zo kan het helpen bij het bevorderen van het zicht van de ogen.
Zeaxanthine helpt namelijk bij het goed werken van de gele vlek op het netvlies. Het netvlies is een laag achter de ogen waar de kegeltjes en staafjes opzitten. Dit zijn speciale cellen die gevoelig zijn voor licht. Als er licht opvalt, dan worden er signalen gecreëerd en worden deze vervolgens naar de hersenen gestuurd.
Op dit netvlies ligt ook de gele vlek. Dit is een vlek met heel veel kegeltjes. Kegeltjes zijn de gevoelige cellen die kleuren kunnen onderscheiden (staafjes kunnen alleen het verschil tussen licht en donker onderscheiden). Deze kegeltjes zorgen dus voor een goed beeld van de werkelijkheid. Echter, naarmate het netvlies ouder wordt, komen er ook minder kegeltjes en gaat het zicht achteruit. Dit zorgt er dus voor dat het zicht slechter wordt naarmate van tijd.
Gelukkig is er een stofje dat een geweldig effect heeft op dit proces. Zeaxanthine helpt namelijk om dit proces te verlangzamen. Dit komt doordat zeaxanthine in de gele vlek gaat zitten en hier de kegeltjes beschermt. Dit stofje zorgt er dus voor dat het zicht van de ogen minder snel slecht wordt. Zeaxanthine is hierdoor dus een uitstekend middel voor mensen waarbij het zicht achteruit gaat.

Zeaxanthine innemen

Zeaxanthine helpt dus goed bij het behouden van het zicht. Hierdoor is het dus ook verstandig om zeaxanthine in te nemen. Over het algemeen is dat geen probleem, omdat in het voedsel sowieso zeaxanthine zit. Personen die echter steeds meer last krijgen van hun ogen, kunnen ook besluiten om supplementen met zeaxanthine in te nemen. Deze zorgen voor een extra hoeveelheid van het stofje, die het lichaam altijd wel kan gebruiken!

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.