Zou ik er goed aan doen om CoQ10 te slikken?

In mijn zoektocht naar de “aanvullende” waarheid lijkt het noodzakelijk om de kwaliteiten van dit nieuwste hot topic supplement te verkennen: Co-enzym Q10. Overal waar ik dezer dagen kijk, hoor ik over de voordelen die van anti-aging tot hart bescherming variëren. Maar, is co-enzym Q10 ook geschikt voor u? Lees verder!

 

De Claims rondom Co-enzym Q10 – coq10

Een rijke bron van antioxidanten: Co-enzym Q10 (CoQ10), ook bekend als ubiquinol, is zeer gedocumenteerd als een rijke bron van antioxidanten. In een groot deel van de onderzoeken en artikelen die ik heb gelezen, is CoQ10 gedacht om consequent op te treden in vrijwel dezelfde manier dat vitamine E dat doet. In feite is CoQ10 in veel studies veel effectiever gevonden in het verlagen van cholesterol en het creëren van een optimale omgeving voor de cellen om energie te creëren, dan vitamine E.

coq 10 kaneka healthy origins

coq 10 kaneka healthy origins

Andere sterke eigenschappen van deze antioxidant zijn onder andere: de vermindering van het risico van hart en vaatziekten en de regulering van de bloeddruk. Zie ook Wikipedia.

 

Coq10 en stimulering van het immuunsysteem

Het is ook aangetoond dat CoQ10 een belangrijk onderdeel is van de functie van het immuunsysteem. Het remt zowel bacteriën als dat het ons immuunsysteem verhoogt. Het verhoogt ook de witte bloedcellen in het bloed. In veel gevallen, wanneer het lichaam een tekort aan CoQ10 heeft(wat frequenter wordt naarmate we ouder worden) kan het immuunsysteem worden aangetast. Aanvulling kan dit vaak tegengaan.

 

Coq10 en Anti-aging Kwaliteiten

Studies suggereren ook dat er mogelijke anti-aging effecten in CoQ10 aanwezig zijn. Het is aangetoond dat het verouderingsproces vertraagd wordt door de eigenschappen van antioxidanten. Antioxidanten, zoals wij die kennen, voorkomen schade van ” vrije radicalen “- de instabiliteit van cellen waardoor ze onnodig muteren en van alles creëren, van zon schade tot aan kanker. Er is geconstateerd dat CoQ10 je uithoudingsvermogen tijdens inspanning vergroot en wordt momenteel gebruikt als een therapie voor Alzheimer.

 

Coq10 en gezondheid van het hart

Een tekort aan CoQ10 is ook gekoppeld aan hypertensie. Daarom wordt de aanvulling van CoQ10 momenteel gebruikt als een natuurlijke remedie om de bloeddruk te verlagen. Het wordt ook aanbevolen om het risico van atherosclerose (aderverkalking) te voorkomen en ter voorkoming van de oxidatie van LDL-cholesterol die plaque veroorzaakt.

 

Het slechte nieuws rondom coq10

Wat is het slechte nieuws? Niet veel. Er lijkt geen gedocumenteerd geval te bestaan van intoxicatie door het slikken van CoQ10. Echter, als u zwanger bent of een borstvoedende moeder, is het beter om dit supplement niet te slikken omdat de lange termijn effecten niet geregistreerd zijn. Sommige rapporten suggereren dat CoQ10 de effectiviteit van warfarine verlaagt – een bloedverdunner, maar hier is echter geen bewijs voor.

Tenslotte dient de dosering niet meer dan 200 mg per dag te zijn omdat als deze overschreden wordt,in sommige gevallen,is aangetoond dat diarree en misselijkheid het resultaat kunnen zijn.

 

Andere FAQ’s Over CoQ10

Hoeveel CoQ10 is genoeg om er baat bij te hebben? Voor het beste resultaat (in de literatuur die ik heb geraadpleegd) is een 1, 30 – 60mg capsule tot 3x per dag een veilige dosering wanneer het wordt ingenomen met de maaltijden.

Bij het kiezen van een supplement, is het belangrijk om zeker de capsule CoQ10 in zijn natuurlijke vorm te slikken, die door een goed merk geproduceerd is.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.