Hoge bloeddruk patiënten hebben baat bij eiwitshakes

We weten allemaal dat proteineshakes sporters helpen bij sneller herstel van de spiermassa na actieve inspanning. Uit een studie gepubliceerd in de International Dairy Journal blijkt dat wei-eiwit dranken eveneens een gunstige invloed hebben op het verlagen van een hoge bloeddruk.
Dat is verrassend, want mensen met een hoge bloeddruk behoren nou niet direct tot de doelgroep die fabrikanten van eiwitpoeders en proteinedranken proberen te bereiken. De onderzoekers ondervonden dat shakes op basis van wei-eiwit concentraat bij hoge bloeddrukpatiënten de bloeddruk significant verlaagd.
Bij mensen met een normale bloeddruk werd bij consumptie geen verschil geconstateerd. Deze bevindingen suggereren volgens de onderzoekers dat proteineshakes een normaliserend effect hebben op een verhoogde bloeddruk. Met normaliserend wordt bedoeld dat de bloeddruk ook weer niet te laag komt te liggen.De gunstige effecten van wei-eiwit kunnen worden toegeschreven aan de invloed er van op de productie van stikstofoxide, dat een rol speelt in de regulering van onze bloeddruk.
Bron: ScienceDirect

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.