L-carnitine – het ultieme supplement voor prestatie verbetering?

De werking van L-Carnitine

Hoe werkt L-carnitine ? Wanneer je traint, zijn er duizenden biochemische reacties die er plaatsvinden in je lichaam. Glycogeen wordt vanuit je spiercellen gehaald en afgebroken tot glucose en dit komt in je bloedbaan terecht die het naar de mitochondriën brengt. Er zijn enzymen die in actie komen en opgeslagen vet beginnen af te breken in vetzuren en glycerol om deze als brandstof gedurende het trainen te kunnen gebruiken.

 

De intensiteit en de duur dat je in staat om te trainen hangt af van hoe geoptimaliseerd je lichaam is om vet als brandstof te gebruiken. Zou het niet mooi zijn als er een supplement bestond dat de vetverbranding stimuleert en je in staat stelt om langer te kunnen trainen?

 

Nou, het bestaat. Het heet L-carnitine en wordt door atleten uit verschillende sporten over de hele wereld gebruikt om hun prestaties te verbeteren. Het is een van de meest populaire gewichtsverlies en vetverbranding supplementen. Het wordt vaak in vloeibare vorm verkocht, maar het is ook in pil of poeder vorm verkrijgbaar.

 

Wat is L-carnitine?

 

L-carnitine is een niet-essentieel aminozuur dat een cruciale rol speelt bij de overdracht van vetzuren naar de mitochondriën. Natuurlijke bronnen van L-carnitine zijn dierlijke producten, zoals wit en rood vlees, vis en melk.

 

 

Het effect wat L-carnitine heeft op gewichtsverlies en prestaties

 

Uit wetenschappelijke literatuur blijkt dat dagelijkse suppletie met L-carnitine het concentratie van dit aminozuur in het bloed en de spieren verhoogt, vetverbranding verbeterd en vervolgens betere prestaties mogelijk maakt.

 

Het helpt zelfs om glycogeen te besparen door gebruik te maken van meer vet, hierdoor wordt er een groter uithoudingsvermogen gecreëerd.

 

Onderzoekers hebben er ook op gewezen dat bij gebruik van L-carnitine het ontstaan van spier lactaat werd verminderd bij het uitvoeren van oefeningen met hoge intensiteit.

 

Wanneer kunt u L-carnitine gebruiken? Wat is de juiste dosering?

 

L-carnitine is geschikt voor iedereen die aan lichaamsbeweging doet en op zoek is naar een beter rendement of het verbranden van overtollig vet. Het is vaak in vloeibare vorm verkrijgbaar, en ik moet zeggen dat het aangenaam smaakt.

 

Het “voor of na de training” dilemma lijkt niet de belangrijkste factor bij het gebruiken van L-carnitine. Integendeel, neem het dagelijks gedurende enkele weken en dan zal je zeker een aantal goede resultaten en veranderingen zien. Het ziet er dus naar uit dat het regelmatig innemen wel een factor is waar je rekening mee zult moeten houden. Maak er een ritueel van door het bijvoorbeeld elke dag na het ontbijt te slikken zodat je het niet kunt vergeten.

 

Bestel hier de beste L-carnitine supplementen

 

 

References:

Carnitine – Wikipedia, the free encyclopedia

A 2004 study found that L-carnitine acts as a peripheral antagonist of thyroid hormone action. In particular, L-carnitine inhibits both triiodothyronine (T3) and …

Carnitine — Health Professional Fact Sheet

May 10, 2013 … Carnitine occurs in two forms, known as D and L, that are mirror images (isomers) of each other. Only L-carnitine is active in the body and is the …

 

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.