Waar is visolie goed voor?

Er wordt niets voor niets aangeraden om twee keer per week vis te eten. Voornamelijk vette vis is belangrijk voor de mens omdat het gezonde visvetzuren bevat. De meeste mensen krijgen niet de juiste hoeveelheid visvetzuren binnen, terwijl deze erg belangrijk voor het lichaam zijn! Waarom?

Visolie en je hersenen

De hersenen functioneren op stoffen die niet van zelf aangemaakt kunnen worden. Dit krijgen we binnen via de voeding. Stoffen die onze hersenen niet kunnen missen zijn omega 3 en omega 6. Deze vetzuren komen veel voor in vette vis en worden ook wel DHA genoemd. Deze zuren hebben de hersenen nodig voor:

  • Het leervermogen;
  • het denkvermogen;
  • het spraakvermogen;
  • het geheugen;
  • de motoriek.

Hart- en bloedvaten

Omega 3 zorgt ook voor een toename van het gezonde cholesterol HDL, en verlaagt zo het ongezonde. Vette vis heeft een positieve invloed op de hartvaten en bloedvaten.

Genoeg DHA in visolie

Visolie bevat DHA (docosahexaeenzuur). Deze zijn binnen te krijgen door vette vissoorten te eten zoals haring, wilde zalm en ansjovis. Daarnaast kan men dit ook binnenkrijgen doormiddel van visolie capsules. Visolie capsules zijn gewoon te koop bij de drogist. Mocht het moeilijk zijn om deze in te nemen dan is het mogelijk om op de site van Zalando keukenapparatuur aan te schaffen die het makkelijk maken om genoeg DHA binnen te krijgen. Los het in bijvoorbeeld dit product op met een sapje of water. Dit maakt het innemen van de tabletten en DHA makkelijker.

Visolie Jarrow Formulas

Hormoonschommelingen en visolie

Het is bewezen dat in de vetzuren van vette vis stoffen zitten die goede invloed hebben op de hormoonschommelingen. Dit kan vrouwen tijdens bijvoorbeeld de menstruatie, zwangerschap of overvang goed helpen. Let wel op de dosering; hoe vaker u vis eet hoe minder capsules u per dag in hoeft te nemen. Ook is het per merk verschillend hoeveel capsules u in moet nemen, sommige merken geven aan dat u dagelijks vier tot zes capsules in kunt nemen. Bij andere merken kan dit echter verschillen.
Naast de bovengenoemde functies stimuleert visolie ook het vetverlies. Dit komt omdat de capsules of de goede vetten van vette vissen de vetverbranding aanzetten. Ook letten ze erop dat er niet teveel vet wordt opgeslagen. Niet alleen het stimuleren van vetverlies is een pluspunt van omega 3, ook zorgt dit ervoor dat men meer energie heeft.
Het maakt niet uit welke visolie u aanschaft. Alle visoliesoorten beschikken over dezerlfde omega 3 vetten, namelijk DHA. Kwalitatief kunnen de capsules wel van elkaar verschillen. Daarom kan het voor u lastig zijn om een keuze te maken. Voor meer informatie over visolie kunt u deze pagina bekijken.

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.