Mijn favoriete vitamine D supplement

Vitamine D is een belangrijke vitamine en essentieel voor de gezondheid van onze botten. Vitamine D kan worden geabsorbeerd door de huid via zonlicht, maar voor mensen die in noordelijke landen wonen, of voor ouderen, is dit niet altijd een optie, en dan is een vitamine supplement het antwoord.

Een van de beste vitamine D supplementen die ik ken is van Healthy Origens.

Vitamine D is in veel voedingsmiddelen te vinden, zoals vis, eieren, verrijkte melk en levertraan. De zon draagt ook bij aan de dagelijkse productie van vitamine D in het lichaam, en door slechts 10 minuten blootstelling aan de zon kan men een tekort voorkomen.

vitamine d healthy origins

vitamine d healthy origins

De term “vitamine D” verwijst naar de verschillende vormen van deze vitamine. De twee belangrijke vormen bij mensen zijn: vitamine D, wat door planten wordt gemaakt en vitamine D3, wat door de menselijke huid bij blootstelling aan zonlicht wordt gemaakt. Voedingsmiddelen kunnen worden verrijkt met vitamine D2 of D3.Zie ook Wikipedia.

De belangrijke rol van vitamine D is het handhaven van een normale hoeveelheid van calcium en fosfor in de bloedspiegel. Vitamine D helpt het lichaam om calcium op te nemen, wat helpt om sterke botten te vormen. Het wordt alleen of in combinatie met calcium gebruikt om de gezondheid van de boten te verbeteren en breuken te voorkomen. Vitamine D kan je ook beschermen tegen osteoporose, hoge bloeddruk, kanker en andere ziekten.

Rachitis en osteomalacie zijn klassieke vitamine D-deficiëntie ziekten. Bij kinderen, veroorzaakt een vitamine D tekort rachitis, dit is een verzachting of verzwakking van de botten. Bij volwassenen, kan het vitamine D-tekort leiden tot osteomalacie, wat zwakke botten en spieren veroorzaakt. Mensen die mogelijk een hoog risico op vitamine D- tekort hebben zijn ouderen, mensen met een beperkte blootstelling aan de zon, en baby’s die uitsluitend borstvoeding krijgen. Mensen die aandoeningen zoals cystic fibrosis (slijm opbouw in de longen) of inflammatory bowel disease hebben, lopen ook het risico op vitamine D- deficiëntie.

Je aiet dus dat het belangrijk is dat we voldoende vitamine D binnen krijgen.
Ik gebruik altijd Healthy Origins, omdat de naam zegt het al, dit product van de beste grondstoffen vervaardigt wordt.

Healthy Origins werd opgericht in 1996 met een eenvoudige maar uitdagende missie: “Om een gezond en waardevol product van betrouwbare afkomst aan te bieden”

Healthy Origins is in Pittsburgh gevestigd en distributeur van voedingssupplementen.
Ze leveren topkwaliteit producten van enkele van de meest gerenommeerde leveranciers in de wereld.
De meeste van hun actieve ingrediënten zijn gepatenteerde ingrediënten vervaardigd door gerenommeerde leveranciers die experts zijn op hun vakgebied.
De producten zijn ontwikkeld met hun eigen speciale recepten en worden vervaardigd met strikte naleving van de cGMP richtlijnen.

De etiketten van Healthy Origins product vermelden alle ingrediënten die in de supplementen aanwezig zijn. Ze gebruiken geen verborgen vulstoffen, bindmiddelen of coatings die de biologische beschikbaarheid en integriteit van onze producten kunnen afnemen.

Dit maakt deze producten ook zeer geschikt voor mensen die aan allergieën leiden.

Het is dan natuurlijk extra belangrijk dat je precies weet waar een product van gemaakt is.

Al met al gebruik ik altijd mijn vertrouwde vitamine D supplement van Healthy Origens.

Bekijk producten van Healthy Origins op Topvitamins.nl

 

 

 

References:

Vitamin D – Wikipedia, the free encyclopedia

Vitamin D refers to a group of fat-soluble secosteroids responsible for enhancing intestinal absorption of calcium, iron, magnesium, phosphate and zinc.

Vitamin D Effectiveness, Safety, and Drug Interactions on RxList

Vitamin D information based on scientific evidence includes description, drug … Fat-Soluble Vitamin, Vitamina D, Vitamine D, Vitamine Liposoluble, Vitamine …

 

About Roy Lenders

Roy Lenders is de eigenaar van Topvitamins en tevens een schrijver voor BiovitaBLOG.