Goji bessen – Snoep en Superfruit tegelijkertijd

Goji Bessen Hart

Het ziet eruit als een kleine suikerpinda en smaakt naar een combinatie van een cranberry en een zoete kers: De gedroogde Goji bes. Als je goji bessen voor het eerst ziet en proeft, vermoed je niet dat het je gezondheid enorm positief kan beïnvloeden. Maar de Goji bes behoort tot een van de voedzaamste vruchten op aarde. Goji Bessen als Superfruit De Gojibes bevat net zoals de Acai bes en … [Read more...]

Fast casual dining : McDikkeDoei!

Snacken. Af en toe ontstaat zelfs in het gezondste dieet de onbedwingbare behoefte om iets vets naar binnen te werken. Een veel te zout patatje met hamburger of zeer chemische kipnuggets zijn zo gehaald bij een fastfoodketen in de buurt. Het is makkelijk, snel en goedkoop maar oh zo ongezond. Goed nieuws, snacken met een minder groot schuldgevoel achteraf is mogelijk! Er is namelijk een … [Read more...]

De ongekende voordelen van cacao

cacao voordelen

Ben jij bekend met de ongekende voordelen van cacao? Behalve dat je waarschijnlijk wel weet dat cacao de basis vormt voor bijvoorbeeld een chocoladereep en dat die altijd heerlijk smaakt. De cacaoboon komt van een plant en is dus een natuurlijk ingrediënt met ongekende voordelen. Het is vooral de rauwe cacao die gezond is, maar je kunt jezelf voortaan ook tegoed doen aan pure chocolade zonder … [Read more...]

Wat zit er in Chicken McNuggets?

Stop jij ook dimethylpolysiloxaan in je zelfgemaakte kipnuggets? Wat dacht je van een lekker scheutje tert-buthylhydrochinon (TBHQ), een chemisch conserveermiddel dat zo dodelijk is dat je al van 5 gram gegarandeerd het loodje legt. Dat zijn slechts twee van de ingredienten van een enkele McDonalds Chicken McNugget. Niet meer dan 50 procent van een McDonalds-kipnugget is daadwerkelijk kip. Dan … [Read more...]

Maak jezelf blij, eet een ei

Blij Ei

Dat eieren een gezonde voedingsbron zijn weten we al langer. Toch leeft er nog een wijdverbreide mythe rondom kippeneieren, namelijk dat ze het cholesterolgehalte verhogen en dus een potentieel risico vormen voor de gezondheid. Dat fabeltje kan voor eens en voor altijd worden afgezworen.  Zo’n twintig jaar geleden ontstond er scepsis over cholesterol en de invloed daar van op de menselijke … [Read more...]